- Tweede reisdag -

 

Zaterdag 26 mei 2012. Vandaag gaan we de reis voortzetten. We hebben afgesproken met onze gastheer Stefan Lehnart dat we om 7 uur kunnen ontbijten.

 

Na het ontbijt als we afgerekend hebben en onze spullen in de auto hebben gelegd, zien we tot onze verbazing dat de band weer slap is. Helaas zijn in Duitsland de garages op zaterdag gesloten, zodat we uitwijken naar Kufstein.

 

  

 

We nemen de afslag Kufstein Noord. Bij het BP tankstation onder aan de afslag vragen we of er in de buurt een garage is waar ze banden kunnen repareren. De pompbediende weet binnen een paar honderd meter een bedrijfje te liggen waar ze dit misschien kunnen doen.

 

 

Als we bij het bedrijf aankomen zijn mij eerste gedachten, dit zal het toch niet zijn? We besluiten toch even naar binnen te gaan vragen of ze banden kunnen repareren. Al vrij snel kan ik de auto op de brug zetten en wordt de band gecontroleerd. Zoals ik zelf al vermoedde, er zit toch een gat in de band. Helaas zit dit op de wang van de band en mag dit niet gerepareerd worden. Volgens de Nederlandse wetgeving mag dit trouwens ook niet. De keus is niet al te moeilijk, er moet een nieuwe band op.

 

 

Het is kwart voor 10 als we weer verder kunnen rijden over de E45 richting Italië. Het is niet druk op de snelweg en als het zo blijft zijn we over ongeveer 2 uur op de plaats van bestemming.

 

  

 

 

Even later worden we ingehaald door deze mooie auto die ons wel bekend voorkomt.

 

 

Hetgeen we verwachtten, blijkt niet te lukken. Nog geen half uur later staan we muurvast. Heel, heel langzaam schuiven we naar voren en staan vervolgens weer stil. Over de radio horen we ook van de enorme verkeersdrukte en er wordt aangeraden om de Brennerpas te vermijden. Helaas gaat dat ons niet meer lukken.

 

Pas in Italië, ter hoogte van Sterzing, kunnen we weer doorrijden.

 

  

 

Bij Bolzano Zuid verlaten we de tolweg en rijden we verder over de SS38 in de richting van Merano. Deze weg moeten we zo`n 30 km volgen.

 

 

We nemen de afslag Algund (Lagundo).

 

 

Pas om half 3 komen we aan in Mitterplars bij Algund. De temperatuur is hier opgelopen tot 29 graden.

 

 

We melden ons bij de receptie en drinken eerst even een cappuccino voordat we de koffers gaan uitpakken. Als we ons hebben opgefrist wandelen we nog even door Algund. We zijn van het file rijden toch beiden wat moe geworden en we besluiten het deze avond niet laat te maken. Wel bekijken we nog even wat we morgen gaan ondernemen.

 

Reisdag Top Meraner Höhenweg