- Karersee -

 

Het is vandaag vrijdag 1 juni 2012. Onze laatste dag alweer in Zuid Tirol. Morgen reizen we weer terug naar Nederland, maar vandaag bezoeken we de Karersee.

 

Onderweg naar de Karersee.

 

Na Bolzano rijden we over een gedeelte van de Eggentaler Schlucht. Sinds 2008 kun je slechts over een gedeelte van de oorspronkelijke Schlucht rijden. Op de plaatsen waar het te gevaarlijk was, rijd je nu door tunnels en galerijen.

 

Onderweg naar de Karersee.  Onderweg naar de Karersee.

 

We parkeren de auto op een van de parkeerterreinen bij de Karersee. Nu hebben we genoeg keuze om een goede parkeerplek voor onze auto te kiezen. In de zomermaanden puilen deze parkeerplaatsen echter wel uit.

 

Parkeerplaats Karersee.

 

Om de Karersee te kunnen bereiken, lopen we door de voetgangerstunnel. In de voetgangerstunnel bevinden zich sanitaire voorzieningen en de betaalautomaat van de parkeerplaats. Het hout van de hazelaar sparren die rondom de Karersee groeien wordt klankhout genoemd, omdat het hout van deze bomen zeer geliefd is om muziekinstrumenten van te maken. Door de kracht van de hazelaar sparren heeft het hout een groot spectrum aan klankkleuren.

 

Ingang Karersee.  Klankhout.

 

 

Karersee.  Karersee.

 

Karersee.

 

 

Het voetpad loopt rondom de Karersee. We komen dichterbij de Latemar.

 

Latemar.

 

Karersee.  Karersee.

 

Karersee.

 

Rondom de Karersee.  Rondom de Karersee.

 

Karersee.

 

Helaas kunnen we niet rondom het meer lopen omdat ze op dit moment daar aan het werk zijn. Daarom lopen we een van de wandelroutes die leidt naar de Latemar.

 

Wegversperring.

 

 

We komen uit op een open plek in het bos waar we dit vennetje zien. Opvallend is dat het water wel helder is maar niet de typische groene kleur van de Karersee heeft.

 

Rondom de Karersee.

 

Rondom de Karersee.  Rondom de Karersee.

 

We hebben geen wandelkaart bij ons en weten niet hoe lang het nog lopen is om de Latemar te bereiken. Toch nodigt het uizicht ons uit om telkens nog een stuk verder te lopen.

 

Latemar.

 

Latemar.

 

Het is een stuk verder lopen naar de Latemar dan het op het eerste gezicht lijkt. We keren om en lopen via dezelfde route terug naar de auto.

 

Latemar.

 

Als we in de auto zitten kunnen we in het voorbij rijden de toppen van de Latemar zien.

 

Terugweg

 

Marling Top Terugreis