Vakantie 2012

- Reisdag -

 

Vrijdag 25 mei 2012. In tegenstelling tot andere jaren vertrekken we nu op een doordeweekse dag. We vetrekken om 5 uur in de ochtend richting Zuid-Duitsland. Omdat het dan nog donker is, is het een mooie gewaarwording om de zon te zien opkomen. Op het moment van wegrijden wijst de thermometer al zo`n 18 graden aan.

 

zonsopkomst

 

We rijden over de A61, waar het op dit moment nog niet zo druk is, richting het zuiden. Als we langs de bruinkoolmijnen rijden in Noordrijn-Westfalen zien we dat deze steeds dichter bij de snelweg komen. Het verhaal gaat ook dat over enkele jaren deze weg door de bruinkoolmijnen zal zijn opgeslokt.

 

A61  bruinkolenmijn

 

Inmiddels is het licht geworden en de zon neemt in kracht toe. We besluiten om een korte stop in te lassen om even een broodje te eten en wat te drinken. Eerder tijdens het tanken hadden we gezien dat de linker voorband wat aan de slappe kant was. We constateren opnieuw, ondanks dat we eerder tijdens het tanken de band nog bijgepompt hadden, dat deze band weer weinig lucht heeft.

 

autoweg  autoweg

 

We gaan op zoek naar een garage om de band te laten controleren, zelf heb ik niets kunnen vinden wat er mogelijkerwijs met de band aan de hand zou kunnen zijn. We nemen de afslag Stromberg. Als we boven aan de afrit komen zien we wat garages liggen, zo ook de werkplaats van Cartec. Bij Cartec konden ze naar hun zeggen ook niets vinden waardoor de band lucht zou kunnen verliezen, de enige mogelijkheid zou dan het ventiel kunnen zijn. Dit hebben ze dan ook vervangen.

 

Cartec

 

Alles bij elkaar zijn we niet heel veel tijd verloren en kunnen we de reis voortzetten. Als we even later de Rijn bij Hockenheim passeren, zien we dat men deze brug op dit moment aan het renoveren is.

 

Rijnbrug

 

We rijden verder tot aan Rasthaus Gruibingen. Het is bijna middag en omdat we vroeg vertrokken zijn gaan we hier lunchen. We nemen hiervoor iets ruimer de tijd.

 

Rasthaus Gruibingen

 

Na de middag rijden we verder. Het wordt steeds drukker op de weg en ook de vele wegwerkzaamheden bevorderen niet dat we door kunnen rijden. Samengevat heeft het veel langer geduurd dan we er normaal over zouden doen. De laatste file was onder München. Het verkeer staat stil in de richting van Salzburg, maar we moeten de A93 richting Innsbruck volgen.

 

In het begin van de middag komen we aan in Flintsbach. Ook dit jaar hebben we hier een kamer gerereserveerd bij Gästehaus Albina. De temperatuur is aangenaam met zo`n 26 graden en een stevige wind. Omdat het weer lekker aanvoelt, besluiten we bij een restaurant buiten op het terras te gaan eten.

 

File  Gasthaus Albina

 

Top Tweede reisdag