Vakantie 2012

- Reisdag -

 

Het is dinsdag 27 november 2012. Om even tot rust te komen hebben we een appartement geboekt in Oostenrijk. Het is al weer meer dan een half jaar geleden dat we onze vakantie in Italië hebben gehad en we hebben er allebei weer zin is. Het appartement dat we geboekt hebben ligt in Haus Welzenhof nabij de Walchsee in het noorden van Oostenrijk, voor ons nog geen 800 km rijden. We hebben dan ook besloten om de rit in een keer te doen.

 

We rekenen er toch op minstens 9 uur nodig te hebben. Files en de nodige pauzes meegerekend.  We willen dus wel op tijd vertrekken en besluiten uiterlijk om 05.00 uur 's ochtends te vertrekken. We kunnen echter vandaag goed uit bed komen en zijn ook snel klaar. Om 04.05 uur hebben we de TomTom ingesteld en kunnen we vertrekken.

 

A61  bruinkolenmijn

 

De eerste paar uur is het nog donker. Afgezien van een aantal vrachtwagens is het nog erg rustig op de weg, zodat we in ieder geval opschieten. We verwachten dat vanaf 07.00 uur in het Ruhrgebied en zeker rond de grote Duitse steden het een heel stuk drukker zal worden.

 

autoweg  autoweg

 

Een paar uur later sluiten we dan ook aan in de file. Op de Duitse radio horen we dat deze file vrij kort is, maar 2 kilometer. Daar zijn we dan ook vrij snel uit. Maar we horen ook dat de weg bij Altenahr op dat moment versperd is vanwege een ongeval. Gelukkig zijn we dat punt al voorbij en we zijn blij dat we zo vroeg zijn vertrokken.

 

File  Gasthaus Albina

 

Onderweg naar de Karersee.

 

Onderweg naar de Karersee.

 

Het is vrij rustig op de weg, dus ik krijg goed de gelegenheid om het stadion van Bayern München te fotograferen.

 

 

Onderweg naar de Karersee.

 

Op de A93 ten zuiden van München verlaten we bij afslag 59 (Oberaudorf) de snelweg. Niet veel later passeren we de grensovergang bij Oostenrijk.

 

A61  bruinkolenmijn

 

A61  bruinkolenmijn

 

We komen aan bij Haus Welzenhof dat op een rustige locatie net buiten het dorp ligt. De kamers van het appartement zijn ruim en schoon. We pakken onze spullen uit en gaan nog even naar het dorp om dit te verkennen en om nog een paar boodschappen te halen.

 

Onderweg naar de Karersee.

 

Die avond dineren we romantisch bij kaarslicht.

 

A61  bruinkolenmijn

 

Top Salzburg